9 inpak tips voor een ontspannen vakantie

9 inpak tips voor een ontspannen vakantie

Of je nu een weekendje weg gaat of tien dagen de zon opzoekt; het blijft altijd een ding om je koffer in te pakken. Misschien pak jij altijd teveel in of gooi je alleen je laatst gedragen outfit in je koffer en vind je het wel best. Door deze inpak tips toe te passen kan je in ieder geval zorgeloos aan je vakantie beginnen.

Gebruik deze inpak tips voor je bagage

1. Maak een inpaklijst

Om zonder stress op vakantie te kunnen gaan is het handig dat je een inpaklijst maakt. Gebruik de lijst bij het inpakken van je koffer en vink alles af wat je al hebt ingepakt. De lijst kan je ook voor de terugweg gebruiken. Zie het als een extra controle zodat je niks op je hotelkamer achterlaat.

2. Maak foto’s van alle outfits die je op vakantie wil dragen

Door foto’s van je outfits te maken neem je geen onnodige kledingstukken mee en laat je ruimte over in je koffer. Op je bestemming hoef je geen lastige kledingkeuzes te maken omdat je alle outfits al hebt samengesteld. Je hoeft alleen de foto’s te bekijken en te kiezen wat je die dag aandoet.

3. Maak gebruik van alle ruimte

Kleine dingen zoals sokken en ondergoed kan je in tassen, schoenen of hoeden opbergen. Door loze ruimte op te vullen is er meer plek voor andere dingen. Je benut nu echt elke centimeter van je bagage.

4. Voorkom kreukels in je kleding

Door je kleren te rollen in plaats van te vouwen voorkom je de grootste kreukels in je kleding. Kleine kreukels kan je op vakantie laten verdwijnen door een anti kreukelspray te gebruiken. Bij Action koop je bijvoorbeeld een hele fijne voor maar €2,49.  

5. Efficiënt inpakken

Pak dingen die je later op vakantie gaat dragen onderin je koffer en de dingen die je eerst gaat dragen bovenop. Hierdoor hoef je op je bestemming niet direct je hele koffer overhoop te halen.

6. Vermijd vlekken

Zorg dat je bij aankomst niet verrast wordt door vlekken in je kleding. Voorkom dit door je kleding binnenstebuiten in te pakken. Doe ook een plastic zak of dustbag om je schoenen, zodat ze je kleding niet aanraken.

7. Voorkom extra bagagetoeslag

Weeg je bagage voordat je naar het vliegveld gaat en zorg ervoor dat het niet zwaarder is dan je vliegtuigmaatschappij toelaat. Als je bagage zwaarder is moet je bijbetalen op het vliegveld en dat is zonde. Zit je boven het toegestane limiet? Trek de zwaardere items aan en zorg ervoor dat je geen grote flessen shampoo en douchgel meeneemt.

8. Neem een extra outfit mee in je handbagage

Zorg ervoor dat je een outfit, ondergoed en een kleine toilettas met de belangrijkste dingen in je handbagage bewaard. Helaas gebeurt het nog wel eens dat een koffer kwijt raakt en je wil niet direct bij aankomst op zoek naar nieuwe kleren. Waardevolle spullen en medicatie kan je daarom ik beter in je handbagage inpakken.

9. Print belangrijke reisdocumenten

Tegenwoordig kan je boardingpassen en andere belangrijke reisdocumenten vaak digitaal bewaren, maar wat als je geen internet hebt of je telefoon kapot gaat? Een kopie van de belangrijkste documenten in je bagage bewaren is een goed back-up plan. Bewaar deze documenten bij elkaar in een mapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *