Zara dames parfum dupe

Zara dames parfum – dupes van bekende geuren

Zara heeft een heerlijke parfum collectie met een aantal parfums die op bekendere geuren lijken. De zogenoemde Zara dames parfum dupes ruiken naar duurdere geurtjes van designer merken, maar voor een fractie van de prijs. De ideale manier om voor niet al te veel geld toch heel luxe te ruiken.

Waarom een parfum dupe?

Yves Saint Laurent, Montale, Maison Francis Kurkdjian en Jo Malone zijn een aantal merken waar jij naar kunt ruiken, zonder de hoofdprijs te betalen. Een parfum dupe is een kopie of een goede look-a-like van een andere parfum. Bij de grotere merken betaal je vooral voor de merknaam. De dupes van Zara zijn veel betaalbaarder, maar ruiken vrijwel hetzelfde.

Zara dames parfum dupes

Welke parfums zijn afgeleid van al bestaande geuren? Een overzicht vind je in dit artikel zodat jij weet welke Zara dames parfum op jouw favoriete geur lijkt.

Maison Francis Kurkdijan Baccarat Rouge 540 – Zara Red Temptation

Zara Red Temptation ruikt hetzelfde als Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdijan. Deze luxe geur laat je echt als een miljardair ruiken. Waar je €215 voor 70ml voor Baccarat Rouge 540 betaalt, betaal je voor 80ml Red Temptation €15,95 bij Zara. Het zijn bloemige geuren en Zara omschrijft Red Temptation als een elegante, intense en duurzame geur.

Montale Intense Café en Mancera Roses Vanille – Zara Rose Gourmand

Deze Zara geur van €15,95 voor 80ml ruikt bijna identiek naar Montale Intense Café (€115 voor 100ml) en Mancera Roses Vanille (€135 voor 120ml). De geur bevat noten van roos, amber en vanille. Rose Gourmand is vooral een perfecte dupe omdat je de intense geur lang blijft ruiken.

Yves Saint Laurent Black Opium – Zara Gardenia

Gardenia van Zara wordt vaak vergeleken met Black Opium van YSL. Het grote verschil zit vooral in de prijs. 100ml Gardenia is voor €12,95 al van jou. Voor 90ml Black Opium betaal je €147. Het nadeel is wel dat de geur niet zo lang mee gaat als Black Opium, maar daar betaal je ook meer dan €100 minder voor.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt – Zara Ebony Wood

Ebony Wood (€19,95 voor 90ml) maakt deel uit van de Zara Emotions-collectie. Gemaakt door de beroemde parfumeur Jo Malone zelf, is het niet gek dat je gelijkenissen tussen de geuren kan vinden. De geur bevat noten van roze peper, kruidnagel en ebbenhout. In de prijzen zit wel een verschil; 100ml Wood Sage en Sea Salt van Jo Malone is verkrijgbaar voor €120.

Lancôme La Vie Est BelleZara Red Vanilla

Zara’s Red Vanilla (€10,95 voor 100ml) en Lancôme’s La Vie Est Belle (€175 voor 100ml) lijken hand in hand te gaan wat de noten betreft. Red Vanilla bevat zwarte bes, iris en vanille. La Vie Est Belle bevat ook Patchouli als basisnoot. Zara omschrijft de geur als een warme en elegante avondgeur.

Dolce & Gabbana The One – Zara Black Amber

Zara Black Amber (€10.95 voor 100ml)  is een betaalbare parfum dupe van Dolce & Gabbana The One (€130 voor 75ml). Zara omschrijft de oriëntale bloemengeur als een warme, omhullende en comfortabele geur. De geuren bevatten beide noten van mandarijn, vanille en muskus.

Paco Rabanne Lady Million – Zara Woman Gold

Deze verleidelijke geuren zijn een goede match van elkaar. Lady Million wordt ook wel omschreven als het Eau de Parfum voor de femme fatale die een geur draagt om te verleiden. De bloemige vrouwenparfums bestaan onder andere uit noten van jasmijn en honing. De Zara geur is in vergelijking met Paco Rabanne natuurlijk aanzienlijk betaalbaarder. Zara Woman Gold 100ml kost €10,95 en 80ml Lady Million kost €115.

De prijzen van de Zara dames parfums variëren tussen de €10,95 en €19,95. Voor deze prijzen kan je bijna geen miskoop doen. De geuren koop je in de Zara winkels of je besteld ze online via de website.

*Zara voegt vaker nieuwe geuren aan de collectie toe en soms gaat een geur uit het assortiment. Deze lijst zal daarom af en toe geüpdatet worden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *